Sport en ondernemen

De voetballertjes en voetballers van SEV Leidschendam zijn weer aan een nieuw sportief seizoen begonnen. ZEEGROEN heeft voor de aankomende verbouwing en inrichting van het clubhuis een fris ontwerp gemaakt. Hopelijk kunnen we hier, aan het einde van het seizoen, een toost uit brengen op een succesvol project en seizoen! #Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Voor meer 3D impressies klik hier.

KB, een nieuw hoofdstuk

Sinds januari dit jaar gaan vier bibliotheek organisaties verder onder de naam KB. De verbreding van de taken van de KB versterkt de synergie en samenhang tussen de wetenschappelijke en openbare bibliotheekdiensten en –voorzieningen. Door de bundeling van krachten, kennis en expertise zal een vernieuwde nationale bibliotheek ontstaan en kan gebouwd worden aan een nationale digitale bibliotheek. Bron: www.kb.nl

Deze ontwikkeling heeft geleid tot enkele verhuizingen binnen het pand van de Koninklijke Bibliotheek. Het huidige gebouw is in 2006 gerenoveerd en uitgebreid. De wens was meer werkplekken te creëren binnen de bestaande structuur van het gebouw. Zeegroen is gevraagd  naar een creatieve oplossing om één van de voormalige leeszalen te transformeren tot een creatieve kantooromgeving. Deze ruimte is in december 2014 opgeleverd.

Inspiratie op je tablet, onze Top5

De definitie van ‘Inspiratie’ is inblazing/ingeving. Diverse prikkels om ons heen kunnen voor inspiratie zorgen. Onder andere beelden en mooie foto’s. In beelden en foto’s zit veel emotie, je hebt er een gevoel bij en je kunt er jou mening over vormen. Dit helpt om eigen ideeën te toetsen en concreter vorm te geven.

Wij halen ook veel inspiratie uit beelden, waaronder het werk van vakgenoten. Onze top5 van websites op het gebied van architectuur, interieur en design inspiratie vindt je hieronder. Zeker wanneer je zakelijk of privé met dit onderwerp bezig bent, is een avondje surfen aan te raden! En met een druk op de knop verzamel en bewaar je al jou inspiratie op bijvoorbeeld Pinterest. Succes,

www.dezeen.com  /  www.archidaily.com  /  www.designboom.com  /  www.architonic.com  /  www.dutchcreative.com

Gezamenlijke identiteit

Organisaties die samenvloeien na een fusie of overname. Afdelingen die nauwer of anders gaan samenwerken onder een dak. Ontwikkelingen die erg actueel zijn en zullen blijven. In dit soort processen wordt gezocht naar meer verbinding en samenhang in een werkomgeving. Een gezamenlijke identiteit. Dit kun je binnen je eigen gebouw op lossen.

Voor een van mijn laatste opdrachtgevers was dit de reden om 10 verdiepingen anders in te gaan richten. De wandsystemen, plafonds, verlichting en installaties zijn zo veel mogelijk overeind gebleven, of zijn hergebruikt. Er is meer openheid gecreëerd en de ruimtes zijn ingericht voor activiteit gerelateerd werken.

De verschillende vloerafwerkingen zijn vervangen door een neutrale basiskleur, die past bij de verschillende wandsystemen. Hierdoor is rust en eenheid is ontstaan. Binnen een heldere thematiek is er aan deze basis kleurrijk beeldmateriaal toegevoegd voor sfeer en identiteit. Nieuw is een herkenbaar ‘plein’ om elkaar gemakkelijke te ontmoeten, bij de opgang van iedere verdieping. Dit bevordert de verbinding, kennisdeling en samenwerking binnen de organisatie.

Opgeleverd april 2015.

 

I.s.m. Hans Topee, Rianne Wilmer en Marieke Klompenhouwer

Groen en?

Groen ondernemen en duurzaamheid. Thema’s die bij ieder bedrijf op de agenda staan. Hoe kom je tot de volgende stap? Dutch Green Building Council, CFP en FMN en hebben een praktische tool ontwikkeld om te komen tot de volgende stap. Benieuwd welke kleur groen jij bent. Kijk eens op www.tintengroen.nl.

Zeegroen is regelmatig betrokken bij de inkoop van (interieur)producten. Wij vinden verspilling zonde. De afvalberg neemt toe en met nieuwe producten ben je vaak duurder uit. Er is creativiteit voor nodig om de potentie te zien van uw huidige inventaris. Door een andere toepassing of nieuw kleurtje kun je veel bereiken.

Ook werken met producten uit de kringloop levert een bijdrage aan een unieke uitstraling. Combineer dit met nieuw materiaal en meubels die echt het verschil maken, en dit levert verrassende projecten op. Deze aanpak heeft zichzelf al meerder keren bewezen in verschillende projecten.

Meer weten? Neem contact met ons op.